آزمایشگاه آموزشی انتقال حرارت
آزمایشگاه آموزشی انتقال حرارت، دانشجویان به صورت عملی با روش های مختلف انتقال حرارت (هدایت ، جابجایی و تشعشع ) و تجهیزات مربوط به آنها آشنا میشوند . مشاهده بیشتر
در این آزمایشگاه دانشجویان به صورت عملی با روش های مختلف انتقال حرارت (هدایت ، جابجایی و تشعشع ) و تجهیزات مربوط به آنها آشنا میشوند .
آزمایش هایی که در این آزمایشگاه انجام میشود عبارتند از: بررسی جوشش مایعات و رسم منحنی جوشش و تفسیر آن ، مقایسه میعان فیلی ، قطره ای و بدست آوردن ضریب انتقال حرارت هریک ، بررسی جابجایی آزاد و اجباری و مقایسه آنها در سه نوع پره مختلف،اندازه گیری ضریب هدایت حرارتی جامدات و سیالات در دو دستگاه مختلف و برای چند نوع ماده، بررسی عملکرد مبدل پوسته لوله در چهار حالت ممکن در مبدل ها ، بررسی انتقال حرارت در جریان متقاطع و بررسی انتقال حرارت از طریف تشعشع برای انواع اجسام سیاه ، خاکستری و صیقلی.
دکتر وحید گرشاسبی ، سرپرست
آزمایشگاه
دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، دانشگاه علم و صنعت ایران
با استفاده از این دستگاه ضریب هدایت حرارتی جامدات مختلف اندازه گرفته میشود و تاثیر ضریب رسانش بر میزان حرارت منتقل شده بررسی میشود. همچنین با استفاده از این دستگاه میتوان رابطه تغییرات دما با شعاع در سیستم های استوانه ای را بدست آورد.
دستگاه آزمایشگاهی میعان فیلمی-قطره ای، به منظور تبیین فرآیندهای مختلف میعان به کمک کندانسور طراحی و ساخته شده است. چگالش قطره ای به وسیله کندانسور با سطحی از جنس ورق طلای صیقل داده شده، امکان پذیر میشود. چگالش فیلمی نیز روی سطح مات مسی رخ می دهد.
انتقال حرارت به طريق تشعشع در محيط خلاء نيز صورت مي گيرد و مانند دو مكانيزم ديگر (هدایت و جابجایی) احتياج به محيط واسطه ندارد. اين دستگاه با داشتن منبع توليد حرارت و نور قابل تنظيم و فيلترهاي رنگي مختلف گستره انجام آزمايشات را افزايش مي دهد.
در جوشش نرخ انتقال گرما بسيار سريع بوده و به همين دليل در طراحي مبدل هاي حرارتي فشرده به منظور سرمايش يا گرمايش از اين پديده استفاده مي گردد. دستگاه از یک محفظه شیشه ای تشکیل شده است. درون محفظه یک المنت حرارتی قرار داده شده است. المنت درون سیال ساکن غوطهور است. بنابراین مکانیزم انتقال حرارت جوشش استخری می باشد.
انتقال حرارت جابه جایی (آزاد و اجباری) و هدایت اساس ساخت بیشتر مبدلهای حرارتی و سایر وسایل مرتبط می باشد. اندازه گیری و اثبات پارامترهای انتقال حرارت برای یک چنین جریاناتی توسط دستگاه هیلتون با مطالعه پروفیل و با شار حرارتی در درون یک کانال هوا با سطوح انتقال حرات پین دار و فین دار و مسطح امکان پذیر میباشد. کانال عمودی طوری طراحی شده است که به راحتی دما و سرعت جریان هوا بتواند اندازه گیری شود.
این دستگاه از یک منبع گرم و سرد تهیه شده است و به منظور بررسی انتقال حرارت هدایتی در سیالات مورد استفاده قرار میگیرد.
از جمله متداول ترین طراحی های انتقال حرارت بین یک سیال در حال عبور از درون دسته ای از لوله ها و سیال دیگر که از سطح بیرونی لوله ها میگذرد، میباشد. این دستگاه از یک مجرای عبور هوا تشکیل شده و هوا توسط فن در داخل مجرا جریان میابد.
تلفن: ۷۳۲۲۸۷۸۱(۹۸۲۱+)، داخلی: | |
ایمیل: A [AT] iust.ac.ir | |
نشانی: تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، آزمایشگاه |